Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×Details

Submitted on
April 14, 2007
Image Size
184 KB
Resolution
800×959
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
1,095 (1 today)
Favourites
16 (who?)
Comments
17
Downloads
51

License

Creative Commons License
Some rights reserved. This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.
×
1963 by FlavrSavr 1963 by FlavrSavr
For the NMP: Skopska Street exhibition.

____________________

Mаалските производители на митови од постар ков велат дека под Скопје лежи огромно Подземно Езеро. Така тие ја објаснуваат плодноста на скопската котлина. Меѓутоа, нарушувањето на рамнотежата (поплавата 1962) помеѓу Езерото и Улицата може да биде фатално (земјотресот 1963) по градот. Вистина или мит, разбирањето на ова таинствено подрачје (со моќ дури и да го запре времето!) како наша колективна потсвест може да не доведе до интересни и застрашувачки параболи.
Add a Comment:
 
:iconelmlk:
ElMlK Featured By Owner Jan 1, 2011
great, just great!
Reply
:iconsweetpandemonium90:
SweetPandemonium90 Featured By Owner Aug 13, 2008  Hobbyist Photographer
Odlichno neshto.
Reply
:iconflavrsavr:
FlavrSavr Featured By Owner Aug 14, 2008  Hobbyist Interface Designer
Фала... Одамна немам работено, ама планирам камбек, и оваа е веројатната насока во која би работел... Поздрав.
Reply
:iconsweetpandemonium90:
SweetPandemonium90 Featured By Owner Aug 14, 2008  Hobbyist Photographer
Ми се допаѓа во секој случај :D
Reply
:iconsentinelite:
Sentinelite Featured By Owner Jun 28, 2007  Professional Digital Artist
bravo,bravo...veke spomenatata sporedba so salvador uste poveke mi pasuva ovde...
...neznam kolku e slucajno ama parceto lebdecka karpa kako izgleda kako da se odvoilo od zgr na
muzejot...
...good work indeed!
Reply
:iconflavrsavr:
FlavrSavr Featured By Owner Jun 29, 2007  Hobbyist Interface Designer
Случајно е тоа... тоа би требало да биде Кале, а во принцип целата слика треба потсетува на Скопје што се распаѓа - делото е посветено на земјотресот во 1963.

Фала!
Reply
:icongigioart:
gigioart Featured By Owner Jun 23, 2007
Страшна фотка
Reply
:iconflavrsavr:
FlavrSavr Featured By Owner Jun 23, 2007  Hobbyist Interface Designer
фала...
Reply
:iconfreexel:
freexel Featured By Owner Apr 24, 2007  Hobbyist Photographer
mnogu mi se dopaga inace:)
Reply
:iconflavrsavr:
FlavrSavr Featured By Owner Apr 25, 2007  Hobbyist Interface Designer
фала...
Reply
Add a Comment: